Поне 70 000 украински войници са били убити след старта на

...
Поне 70 000 украински войници са били убити след старта на
Коментари Харесай

The Economist: Поне 70 000 украински войници са били убити след старта на руската инвазия

Поне 70 000 украински бойци са били убити след старта на съветската инвазия. Това заяви The Economist, цитирайки данни на американски публични представителите.

" Американски публични чиновници считат, че минимум 70 000 украински бойци са умрели по време на войната и че най-малко още 120 000 са били ранени ", показва се в публикацията.

В материала се отбелязва, че спорът е преобърнал живота на безчет украинци. Около 4,8 милиона са изгубили работата си съвсем незабавно след началото на нашествието на 24 февруари 2022 година Предполага се, че безработицата е спаднала до 18,4 % през октомври 2023 година по отношение на над 30 % напролет на 2022 година

Цитирано е изследване, съгласно което 17 от украинските служащи са си сменили работата от началото на войната. Стотици хиляди са били мобилизирани.

През октомври английското министерство на защитата допусна, че съветските загуби от началото на войната са сред 190 и 290 000 (в взаимозависимост от това дали се броят бойците, които биха могли да продължат службата си).

През август " Ню Йорк таймс " заяви, цитирайки американски източници, че общият брой на ранените и убити украински и съветски бойци са близо 500 000 през последната година и половина.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР